tirsdag 14. september 2010

Trollkrem


Høsten må være enhver matelskers favorittårstid. Tiden for ferskt lammejøtt, kantareller, norske grønnsaker, frukt fra hagen, viltkjøtt og alskens typer bær. Tiden hvor man ikke er prisgitt innkjøpsansvarlige i matbutikkene, men selv kan gå ut i skogen og hente prima råvarer. Tiden for jegere og sankere. Og nå er det tid for tyttebær.

Min mor lager en fantastisk søt og god trollkrem. Det er noe spesielt med mat som er knyttet til en spesiell årstid. Etter å ha gledet meg til trollkrem helt siden i fjor høst smaker det fantastisk. Så selv om det ikke er noe i veien for å fryse ned tyttebær og lage trollkrem jevnt og trutt gjennom hele året ligger noe av magien kanskje i å spare opplevelsen til noen få utvalgte høstkvelder.

Denne trollkremen er søt. Uimotståelig søt, vil jeg hevde. Men har du problemer med å forsvare store inntak av sukker bør du heller fokusere på hvor bra det er å spise tyttebær. Tyttebær inneholder mye e-vitamin og (andre) antioksidanter, og er dermed bra for immunforsvaret, som forebygging av kreft og av hjerte- og karsykdommer. Slik sett er "litt" sukker en lav pris å betale.
(Selv om det strengt tatt også er mulig å spise tyttebær uten sukker...)


Trollkrem
(4-6 porsjoner)

2 eggehviter
3-
4 dl sukker
2 dl tyttebær

Kjør eggehviter og sukker i mikser på høy hastighet et drøyt minutt. Ha i tyttebærene og kjør videre et par minutter. Bruk en stor bolle slik at du får mye luft inn i kremen.

Frosne bær funker utmerket. Ferske også, selvfølgelig. Godt modne tyttebær, som etter flere dager i kjøleskap har mye saft, kan imidlertid gjøre at kremen blir litt mindre luftig.

Server som den er, eller med vaniljesaus.

4 kommentarer:

 1. Helt nydelig trollkrem:))) Anbefales! Er sååå mett....

  Den blir laget flere gang ja:)

  Mvh Sissel Kråkstad.

  SvarSlett
 2. Det var hyggelig å høre! Jeg ser at denne oppskriften bruker både dobbelt og trippelt opp med sukker sammenlignet med andre oppskrifter, men søtt er jo godt da! :-)

  SvarSlett
 3. Søtt er godt....Brukte 2,5 dl sukker og det ble kjempegodt:)
  I går bakte jeg mammas eplekake og den blir antagelig min yndlingsoppskrift på eplekake:)
  Tusen takk for herlige oppskrifter:))

  Mvh Sissel Kråkstad.

  SvarSlett
 4. Så gøy å høre :-) Jeg liker også godt oppskriften på eplekake - den er så rask og enkel.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails