tirsdag 5. oktober 2010

Sjokoladekake med kefir

Oppskriftsboken min teller iallefall 4 ulike oppskrifter på enkle sjokoladekaker som smaker bra. I denne varianten, hvis oppskrift jeg har fått av en kollega, benyttes surmelk. Resultatet er en myk og svært saftig variant som fint kan holde seg i flere dager. Kaken funker i ulike settinger: på barnebursdag, på grillfest og på jobb-kaffe. Eller, som et tilfeldig valgt eksempel, for å feire at Viking vinner 3-1 over Strømsgodset.

Glasur-oppskriften endres litt hver gang. Sånn rent personlig foretrekker jeg å bruke et par kopper sterk espresso i glasuren. I en mer barnevennlig variant utgår kaffe, og jeg er mer forsiktig med mengden kakao. Litt appelsinjuice er også et godt alternativ.

Sjokoladekake med kefir


500 g sukker
300 g smør
4 egg
500 g mel
2 ts natron
1 ts salt
4 ss bakekakao
1 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker
7 dl kefir

Smør og sukker røres hvitt. Rør inn eggene, ett egg av gangen. Bland sammen de tørre ingrediensene og sikt i røren. Spe med kefir og bland godt sammen til en jevn røre.

Hell røren i en bakepapirkledd langpanne. Stekes midt i ovnen på 180 grader i 40-45 minutter.


Glasur
Ha 500 g melis og 2-3 ss kakao i en bolle. Bruk gjerne også 1-2 ts vaniljesukker. Bland i ca 150 g smeltet smør, og eventuelt espresso og/eller appelsinjuice. Ha i litt væske av gangen slik at glasuren ikke blir for tynn.
2 kommentarer:

  1. Den ble supergod! Kefiren gjør den så saftig.

    SvarSlett
  2. Jeg har laget denne flere ganger nå. Med og uten fyll. Fy søren hvor god den er. Alle elsker denne kaken. Mamma og de, mannen, venner! Tusen takk :)
    Prøv med kokoskrem fyll ;)

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails