lørdag 4. september 2010

Middag på 15 minutter. Og en anbefaling


Lørdager er ofte hektiske. Full fart med barna hele dagen, ulike prosjekter i hus og hage, besøk av små og store venner og tid til å lese avisen over en kopp kaffe. Så selv om helgedagene er en anledning til å bruke tid på mat, kan det noen ganger være behov for noe kjapt og enkelt. Pasta med erter og skinke i fløtesaus er et genialt alternativ. Middagen på bordet i løpet av 15 minutter, barnevennlige smaker, ingredienser man med stor sannsynlighet har i kjøleskap og fryser, til en totalkostnad på rundt 50 spenn.

Oppskriften har jeg funnet i "Familiekokeboka" av Tom Victor Gausdal og Ole Martin Alfsen. Jeg kan ikke nevne den boken uten å komme med en anbefaling. I løpet av et halvt år har oppskriftssamlingen til herrene Gausdal og Alfsen allerede rukket å bli min mest anvendte kokebok. Den er proppfull av praktiske og smakfulle middagsoppskrifter, tips om mer eller mindre velkjente kokkeknep og et supert oppslagsverk når man står der med en grønnsak og et tomt hode og middagen skal på bordet innen ti minutter. Jeg tør påstå at denne boka kan gjøre hverdagen et par hakk enklere for småbarnsfamilier. For de ettermiddagene som handler om at små og store skal rekke mye på kort tid, med god og bra mat i magen. Neste gang du skal på barselbesøk til førstegangsforeldre: dropp de søte babyklærne som uansett bare vil bli brukt et par ganger. Gi dem heller et ex av Familiekokeboka.

Nuvel. Det var dagens reklame. Som forøvrig er betalt kun med de gode erfaringene boka har gitt meg. Nå over til oppskriften.


Pasta med skinke, erter og fløtesaus

400 g tagliatelle (i oppskriften brukes farfalle)
200 g frosne erter
1 løk, finhakket
2 ss olje
200 g skinke (oppskriften angir 100 gram, men jeg syns det blir litt snaut)
50 g parmesan
3 dl føte
Muskat
Salt & pepper

Kok pasta. Gi ertene et oppkok, gjerne i pastavannet mot slutten av koketiden. Fres løk i en panne med olje til løken blir blank. Tilsett fløten og la det trekke i et par minutter. Smak til med salt, pepper og muskat, før du vender inn pasta, erter og skinke. Server med parmesan.

Som en variasjon (som boken har mange av) foreslås å tilsette litt persille eller andre urter, dijonsennep eller terninger av soltørket tomat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails