Min mor har en flott mynteplante. Mens urtene i mitt eget hjem har en lei tendens til å dø like raskt som alt annet grønt her i huset, har min mor grønne fingre som får krydderurtene til å vokse gjennom hele sommeren. Hun er også flink til å bruke urtene og har blant annet en fin oppskrift på myntesirup. Denne har konsistens som saft, men er intens og søt som sirup.
Myntesirup
5 dl sukker
1 solid neve mynte
1 liter vann
Ha alle ingrediensene i en kjele og kok i 5 minutter. Skru av varmen og la det stå å trekke i ytterligere 30 minutter. Slå gjennom en sil og ha i glass.
Server som drikke, 1 del myntesirup og 4 deler farris. Hvis du slår på stortromma og inviterer til flereretters middag kan den også brukes som en mojito inspirert palate cleanser (hva heter palate cleanser på norsk egentlig?) ved å blande med finknust is og litt lime.
Ingenting i veien for å tviholde på sen-sommerfølelsen selv på regntunge høstdager
Heia!
SvarSlettKan denne oppbevares lenge på steriliserte flasker/fryses?