lørdag 25. september 2010

Gul kake


Gul kake. Also known as (aka) Ninas drømmekake. Aka nøttekake med gul krem. Aka suksessterte. Min manns favorittkake. Min mors oppskrift.

Bunn
250 g malte mandler
250 g melis/sukker
5 stivpiskede eggehviter

Eggehviter og sukker piskes til marengs. Mal mandlene i blenderen på mikseren, rør inn i marengsen og stek i en 26 cm form, på 200 grader i 30 minutter.

Gul krem
125 g sukker
5 eggeplommer
1 dl fløte
2 ts vaniljesukker
150 g smørGi sukker, eggeplommer og fløte et oppkok mens du pisker/rører hele tiden. Ta av plata og sett kjelen i kaldt vann slik at det blir litt avkjølt et par minutter. Rør inn smør og vaniljesukker. Legg gelatin i kaldt vann slik at de løses opp (3-4 minutter). Klem ut vannet av de nå geleaktige gelatinplatene og legg det i 5 ss kokvarmt vann. Gelatinplatene vil da bli helt oppløst. Hell i blandingen i en tynn stråle i krem-blandingen under omrøring. Sett det til videre avkjøling. Når det er helt kaldt (et par timer i frysen) piskes det opp igjen i mikser. Smør på kaka.


6 kommentarer:

 1. Min manns absolutte favoritt!

  SvarSlett
 2. det står ikke hvor mye gelatin?

  SvarSlett
 3. hvor mye gelatin?

  SvarSlett
 4. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 5. Vil også gjerne vite hvor mye gelatin. Noen som vet? Skal lage denne kaken i kveld. Til morgendagens 20 års bursdag. Blir takk nemlig for svar.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails