Focaccia er godt i følge med salat og stekt kjøtt, pasta eller suppe. Eller som et eget lite måltid. Det italienske brødet går også fint i matpakken, som et kjærkomment avbrekk fra grovbrød med brunost.
Min mor har laget en saftig og smakfull variant, bakt etter en oppskrift hun har fått av en kollega.
Focaccia
Deig av:
1 kg hvetemel
1 pakke tørrgjør
1-2 ss sukker eller honning
1 ts salt
Et lite dryss chilipulver
9 dl vann
1 kg hvetemel
1 pakke tørrgjør
1-2 ss sukker eller honning
1 ts salt
Et lite dryss chilipulver
9 dl vann
2 never saftige soltørkede tomater, hakkede
1 neve sorte oliven i skiver
1 neve sorte oliven i skiver
Oljeblanding av
2 dl extra virgin olivenolje
2-3 fedd hvitløk
1 ts timian
1 ts rosmarin
1 ts basilikum
1 ts oregano
salt
Gjær, mel, salt, chilipulver og sukker/honning blandes godt i en bolle. Tilsett vann og rør godt. Deigen skal være klissete. Hakkede tomater og oliven i skiver røres inn i deigen. Heves i 1 time.
2 dl extra virgin olivenolje
2-3 fedd hvitløk
1 ts timian
1 ts rosmarin
1 ts basilikum
1 ts oregano
salt
Gjær, mel, salt, chilipulver og sukker/honning blandes godt i en bolle. Tilsett vann og rør godt. Deigen skal være klissete. Hakkede tomater og oliven i skiver røres inn i deigen. Heves i 1 time.
Bland sammen ingrediensene til oljeblandngen i en bolle. Bruk urter etter eget ønske og tilgjengelighet, friske eller tørkede. La blandingen stå mens deigen heves.
Kle en langpanne med bakepapir og fordel deigen utover. La det heve i 15 minutter.
Stikk hull i deigen med fingrene (dyp fingrene i olje først slik at deigen ikke klistrer seg til fingrene).
Hev i ytterligere 1 time.
Slå over oljeblandingen og se at oljen fyller hullene. Dryss over grovt salt, gjerne maldon.
Stek brødet på 200 grader i 25 minutter til det har fått en gylden skorpe.
mmMmm.. focaccia e jo nåke av det beste som finst :)
SvarSlett