søndag 12. september 2010

Focaccia




Focaccia er godt i følge med salat og stekt kjøtt, pasta eller suppe. Eller som et eget lite måltid. Det italienske brødet går også fint i matpakken, som et kjærkomment avbrekk fra grovbrød med brunost.

Min mor har laget en saftig og smakfull variant, bakt etter en oppskrift hun har fått av en kollega.

Focaccia

Deig av:
1 kg hvetemel
1 pakke tørrgjør
1-2 ss sukker eller honning
1 ts salt
Et lite dryss chilipulver
9 dl vann

2 never saftige soltørkede tomater, hakkede
1 neve sorte oliven i skiver

Oljeblanding av
2 dl extra virgin olivenolje
2-3 fedd hvitløk
1 ts timian
1 ts rosmarin
1 ts basilikum
1 ts oregano
salt

Gjær, mel, salt, chilipulver og sukker/honning blandes godt i en bolle. Tilsett vann og rør godt. Deigen skal være klissete. Hakkede tomater og oliven i skiver røres inn i deigen. Heves i 1 time.

Bland sammen ingrediensene til oljeblandngen i en bolle. Bruk urter etter eget ønske og tilgjengelighet, friske eller tørkede. La blandingen stå mens deigen heves.

Kle en langpanne med bakepapir og fordel deigen utover. La det heve i 15 minutter.

Stikk hull i deigen med fingrene (dyp fingrene i olje først slik at deigen ikke klistrer seg til fingrene).

Hev i ytterligere 1 time.
Slå over oljeblandingen og se at oljen fyller hullene. Dryss over grovt salt, gjerne maldon.

Stek brødet på 200 grader i 25 minutter til det har fått en gylden skorpe.

1 kommentar:

Related Posts with Thumbnails