lørdag 11. september 2010

Sjokolademousse. Helt ærlig.
Jeg har laget sjokolademousse. Hadde god tid og leste flere oppskrifter for å finne den optimale kombinasjonen av ingredienser. Satte eggene på kjøkkenbordet for å få riktig temperatur, og sørget for at fløten var tilstrekkelig avkjølt. Lette frem god, mørk sjokolade og veide opp med kirurgisk presisjon. Lillemann sov, og huset var ellers fritt for potensielt forstyrrende elementer. Jeg følte meg sikker på suksess.

Det er veldig fristende å skrive at sjokolademoussen ble "verdens beste". Et lite glass sjokolade-triumf. Resultatet er forlengst fortært og ingen (bortsett fra min lojale mann) vil noen gang få vite sannheten. Men hvis jeg skal være helt ærlig ble ikke sjokolademoussen den perfekte desserten jeg hadde håpet på. Selv om alt var timet og tilrettelagt.

For all del. Den ble god. Store mengder sjokolade, egg og fløte kan jo ikke bli helt feil. Jeg spiste en raus porsjon. Og så en til dagen etter. Det er bare det at konsistensen ikke ble så lutfig som den burde. Og den så bittelitt kornete ut.

Kanskje bør jeg begrense mine blogginnlegg til de oppskriftene som faktisk har funket som forventet. Men man skal jo lære av sine feil. Og av andres. Derfor følger oppskrift på en helt grei, men langt fra perfekt sjokolademousse. Oppskriften er basert på artikkel og oppskrift av Christopher Sjuve.En helt grei, men ikke perfekt sjokolademousse

250 g sjokolade (jeg brukte en mix av Odense 70% og Freia 70%)
3 dl kremfløte
3 stk eggehviter
0.5 ts salt

3 stk eggeplomme
3 ss sukker

Jeg pisket egghvitene stive sammen med en halv teskje salt. Og jeg pisket eggeplommene og sukker. Det er muligens her problemet ligger. Eggedosisen ble aldri skikkelig luftig. Kan hende fordi jeg ikke brukte en god håndmisker, men kjøkkenmaskinen med en bolle som blir i overkant stor for 3 eggeplommer uten hvite.


Jeg smeltet sjokoladen over vannbad. Sakte, og uten for mye varme. Sjokoladen er neppe synderen.

Fløten ble pisket til krem. Og ble blandet med sjokoladen, eggeplommene og så eggehvitene.


Massen ble fordelt i 4 serveringsglass og satt i kjøleskap.

Som sagt: smaken var det ingenting å utsette på. Men jeg har sett og smakt luftigere varianter av sjokoaldemousse.

1 kommentar:

  1. Jeg vet akkurat hvordan det der er. Har selv laget en litt "mislykket" middag, og er veldig usikker på om jeg skal blogge den eller ikke.

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails