Innbakte pølser var en sommerslager da vi besøkte mine foreldre i ferien. Jeg syns det er en god idé å gjøre mest mulig for å skjule smaken av grillpølse, og satte innbakte pølser på gårsdagens middagsmeny. En rask gjennomgang av kjøleskapet avdekket et fint utvalg av rotgrønnsaker fra lørdagens middag. Som et forsøk på å dra opp både smaken og vitamininnholdet i middagen lot jeg derfor pølsene få følge av rotgrønnsakene. Ingen match made in heaven, men helt greit. Hvis det var opp til meg ville jeg brukt skikkelige pølser (for eksempel grove lammepølser) og kanskje en klatt chévre. Men det er ikke opp til meg. Derfor:
Innbakte grillpølser
Oppskriften holder til ca 8 pølser.
25 g gjær
1 dl melk
1 dl vann
2 ss smeltet smør
0.5 ts salt
Mel til deigen kan eltes
Varm væsken til 38 grader, bland med gjær. Tilsett mel til deigen kan eltes uten altfor mye kliss. Hev til dobbelt størrelse, ca 45 minutter. Kjevle ut deigen til en rund leiv. Bruk en pizzaskjærer til å skjære ut trekantede stykker. Rull stykkene rundt pølsene og la etterheve i 20-30 minutter. Stek i ca 10-12 minutter.
Ovnsstekte rotgrønnsaker
Jeg brukte 3 rødbeter, 2 gulrøtter, 4 sjalottløk og en halv kålrot. Hadde jeg hatt det tilgjengelig ville jeg også brukt søtpotet, pastinakk og sellerirot. Grønnsakene kuttes i like store stykker. Ha i en langpanne eller stekeskuffe sammen med litt olje. Hell over et par spiseskjeer honning. Legg gjerne et par kvaster timian oppå. Stekes på 200 grader i 45-60 minutter (avhengig av størrelsen på grønnsakene) til grønnsakene er møre.
Nok en (eller to;) flotte oppskrifter fra deg! Innbakte pølser har vi prøvd her i huset.
SvarSlettAng kommentar inne hos meg - så enig, så enig! Hadde så absolutt det i tankene da jeg skreiv innlegget mitt...
Ha en fin dag!