torsdag 30. september 2010

Kjeks med sjokoladebiter. Eller chocolate chip cookies


Det er, som nevnt, mange babyer i nabolaget. Som treffes jevnlig. For å diskutere krig, fred, politikk og sånn på gymmatter på gulvet. Svakheter i gresk økonomi og implikasjoner for EUs pengepolitikk, avsettelsen av general McChrystal som øverstkommanderende for styrkene i Afghanistan, regjeringens vedtak om avgift på biodiesel og EUs datalagringsdirektiv. Eller noe i den retning. Ikke vet jeg. Jeg skjønner ikke babyspråk. Men de holder det iallefall gående der nede på gulvet og ser svært så engasjerte ut. Og mens de unge lovende agiterer og gestikulerer sitter vi mødrene på sidelinjen og nøyer oss med å spise og skravle. Om alt annet enn krig, fred, politikk og sånn.

Denne uken fikk vi servert nydelig mat, og kommentarer og innspill rundt bordet fortalte meg at det er flere som har et ess eller to i ermet. Det aner meg at barselgruppen kan bli en gullgruve for oppskriftssamlingen min. Kjeksen som ble servert mot slutten av seansen var så god at jeg gikk rett hjem for å lage en ladning selv. Jeg glemte å be om lov til å publisere oppskriften, men krysser fingrene for tilgivelse fremfor tillatelse.

Kjeks med sjokoladebiter / chocolate chip cookies

150 g smør
1.25 dl hvitt sukker
1.25 dl brunt sukker
1 ts vaniljesukker
1 egg
3.25 dl hvtemel
0.5 ts natron
0.5 ts bakepulver
0.5 ts salt
100-200 g sjokolade

Rør sammen smør, brunt og hvitt sukker samt vaniljesukker til krem-konsistens. Rør i egget. Bland de tørre ingrediensene og sikt i røren.

Originaloppskriften angir 200 gram sjokolade, men etter anbefaling fra vertinnen brukte jeg bare halvparten. Greit at kjeksen ikke bare smaker sjokolade, liksom. Også etter anbefaling brukte jeg en blanding av mørk og lys (koke)sjokolade. Sjokoladen hakkes og blandes inn i røren.

Form små kuler og klem dem ned på en bakepapirkledd stekeplate. Kjeksene vil flyte utover under steking, så beregn god plass mellom kulene. To stekeplater er å anbefale.

Stek på 200 grader i 10-12 minutter, avhengig av hvor sprø du vil at kjeksen skal være. Avkjøl på rist og spis. Like there's no tomorrow.

4 kommentarer:

 1. Hej!
  Jätte fin blogg du har och otroligt fina oppskrifter. Skall följa dig jag :-)
  Tror till och med jag skall prova dit kex.
  Ha en fin dag!

  Mvh Hillevi

  SvarSlett
 2. Hyggelig å høre :-) Jeg ser at du også har en fin og inspirerende blogg - skjønner at jeg må avlegge cafeen et besøk neste gang jeg er i området!

  Kjeksoppskriften er ikke min, men jeg kan definitivt anbefale den :-)

  SvarSlett
 3. Jeg har prøvd et par kjeksoppskrifter og må si at når man tilsetter litt peanøtter i tillegg, så blir det om mulig bedre......mmmmm

  SvarSlett
 4. Hei:) Har bakt denne kjeksen to ganger nå! Sist i dag. Blanda halve deigen med peanøtter og det smaker kjempegodt! Perfekt påsketurgodt!
  Bloggen din er forresten kjempefin:) Klem fra Line

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails