søndag 26. september 2010

Scones på en søndag morgen


Det er hyggelig å stå opp med ungene i helgene. De har en unik evne til å våkne (enda) tidligere i helgene enn i ukedagene, med det resultat at jeg ofte drikker morgen-kaffe på samme tidspunkt som andre drar hjem fra nachspiel. Men jeg mener det - det er veldig hyggelig å være sammen med de to små før resten av verden har våknet. Særlig de dagene de er generøse nok til å drøye oppvåkningen til etter seks. Null stress, ikke noe som må gjøres, rekkes eller nås.

Søndag morgen, eller lørdag for den del, er slik sett et godt tidspunkt for bakeprosjekt med min datter. Scone er særlig ideelt. Ingrediensene er alltid tilgjengelig på kjøkkenet, deigen gjøres ferdig på null komma niks og kan knas, eltes og kjevles, og resultatet passer fint inn på frokostbordet.


Scones

500 g hvetemel
5 ts bakepulver
1 ts salt
100 g smør
3.5 dl melk

Bland sammen de tørre ingrediensene. Del smøret i mindre biter og kna det inn i melet. Tilsett melken og rør sammen til en deig. Klem deigen til noen cm tykkelse og trykk ut runde stykker på ca 100 gram. Eller bruk pepperkakeformer og lag damescones, nissescones, grisescones og hjertescones. Eller gjør det enkelst mulig og klem sammen bollene. Legg sconesen på bakepapirkledd stekebrett og pensle med melk.

Stekes på 250 grader i drøyt 10 minutter. Server med smør og syltetøy.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails