onsdag 1. september 2010
Kjøttboller med tomatsaus og spaghetti
Kjøttboller er populært her hjemme. For hun som ofte sliter med å sitte stille i flere minutter sammenhengende er det praktisk med all mat man kan ta i hånden og gnafle i seg mens man løper rundt og gjør unna noen av de mange gjøremålene som haster. Prøvesitte samtlige stoler rundt kjøkkenbordet, kontrollere innholdet i et par kjøkkenskuffer, bla litt i en bok, tilbake til kjøkkenbordet for å høre om folk snart er ferdig-spist, sjekke forholdene på badet og så videre og så videre.
Siden maten ofte transporteres rundt på denne måten er kjøttboller uten saus å foretrekke. I dag valgte vi likevel en variant med tomatsaus, inspirert av denne oppskriften på Trines Mektige Matblogg.
Kjøttboller med tomatsaus og spaghetti
Kjøttbollene lages av
400 g kjøttdeig
2 sjalottløk
0.5 rød chili
3 fedd hvitløk
1 egg
1 ss HP-saus
1 ts salt
Finhakk sjalottløk, chili (uten frø) og hvitløk og kna inn i kjøttdeigen. Tilsett HP-saus, salt og egg og elt sammen. Jeg foretrekker å lage relativt store kjøttboller fordi de blir saftigere. Av 400 g kjøttdeig lager jeg ca 14 boller. Disse stekes raskt i en middels varm panne slik at de får en stekeskorpe. Ikke stek de for lenge, stekeskorpen skal ikke være hard og kjøttet skal fortsatt være rødt inni bollene.
Tomatsaus lages av:
0.5 løk
1 rød paprika
1 liten squash
1 boks hermetiske tomater (i tråd med oppskriften på Tines Mektige Matblogg brukte jeg hermetiske cherrytomater, men vanligvis bruker jeg ordinære hermetiske tomater i spaghettisaus)
0.5 rød chili
4 fedd hvitløk
1 ss sukker
1 ts salt
0.5 ts pepper
sitronsaft av 0.25 sitron
Skjær løk i terninger. Ha i en kjele sammen med litt olje og la det surre på middels varme til løken er myk. Skjær paprika og squash i like store biter, finhakk hvitløk og chili og ha det i kjelen sammen med de hermetiske tomatene. Rør inn sukker og la det putre et par minutter. Smak til med salt, pepper og sitron. Ha i kjøttbollene, sett på lokk. La det trekke på middels lav varme i ca 10 minutter til grønnsakene er møre og kjøttbollene er gjennomstekte. Ta av lokket og la det stå i 2 minutter til slik at noe av væsken fordamper. Hvis sausen fortsatt er for tynn kan 1 ss maizena tilsettes.
Server med basilikum og manchego-ost (eller parmasan), i følge med spaghetti.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
sikkert et dumt spørsmål, men jeg spør alikevell.
SvarSletthva er HP-saus?
På ingen måte et dumt spørsmål! HP saus (eller sauce) er en britisk saus som blant annet inneholder eddik og ulike krydder som gir en sursøt smak. Den finnes i de fleste dagligvareforretninger av en viss størrelse.
SvarSlettDenne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
SvarSlett