onsdag 15. september 2010

Chili con carne


Chiligryte med kjøtt. Rett og slett. En enkel sak som varmer på kjølige høstkvelder. Kjapt å lage, basert på billige ingredienser. Min chili con carne er en relativt moderat sak. Lett prikking på tunga, men ikke nok til å fremprovosere svette panner og uvanlig høye inntak av vann. De som ønsker seg en mildere variant kan bruke mindre chili, kutte ut tabasco og eventuelt servere maten med en klatt rømme. Vil du har mer action kan du øke antallet chili til 2 eller 3.

Eventuelle rester smaker bra i en tortilla-wrap som lunsj dagen derpå.

Chili con carne


400 g kjøttdeig
1 middels stor løk
3 fedd hvitløk
1 chili (eller o.5 for en mildere variant)
2 ss smaksnøytral olje
1 boks hermetiske tomater
2 ss tomatpuré
1 ss sukker
1 boks hermetiske kidneybønner
Noen dråper tabasco-saus
0.5-1 ts spisskummen
Salt & pepper

Kutt løk og ha i en gryte med 1 ss olje på middels høy varme. La det surre til løken blir blank. Stek i mellomtiden kjøttdeigen i en panne med 1 ss olje. Ha i finhakket hvitløk og chili i gryta og la det surre et minutt før du tilsetter den stekte kjøttdeigen og hermetiske tomater. Smak til med tomatpuré og sukker, tabasco og spisskummen. La det småkoke i 5 minutter. Ha i kidneybønnene og smak til med salt og pepper. La det koke videre i 1 - 2 minutter til bønnene er gjennomvarme.

Server med brød eller ris. Og eventuelt litt rømme. Sett gjerne frem en bolle tortilla chips, crunchy chips gir en fin kontrast til chilien.

1 kommentar:

  1. Tusen takk for koseleg kommentar:o)
    ..og veldig hyggeleg at du har lagt deg til som følgar:o)
    Dette såg nydeleg ut, og skal absolutt prøvast ved næraste anledning!!

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails