lørdag 2. oktober 2010

Byens beste? Pizza på Enoteca

Bildet er hentet fra www.enoteca.no


Skogsbarna våre trenger litt urban trening så vi har tilbrakt dagen i byen. Vår datter, som for under et år siden bodde i et av Schweigaardsgates mest trafikkerte kryss, holdt seg for ørene og fulgte biler, trikk, busser og folkemengder med store øyne. Lillemann valgte en mer blasert tilnærming og sov seg gjennom byen. Vi streifet innom Matstreif, og konstaterte at det også i år var litt for mye folk til at området var tilgjengelig med barnevogn(er). Turen ble derfor avsluttet på Frogner, hvor de ifølge min mann lager byens beste pizza.

Enoteca er en vinbar i Bygdøy Allé som serverer enkle italienske retter. Lokalet er lite og litt trangt, men vi fikk plass alle mann. Jeg gir dessuten et ekstra pluss til alle steder som har barnestoler, mat smaker bedre uten en ivrig og veivende baby på fanget. Min manns favoritt sto ikke lengre på menyen: pizza med italiensk spekk og gorgonzola. Men vi var storfornøyd med det vi fikk servert. Et stykk pizza med kjøttboller, hvitløk, sjampinjong og cherrytomater, og et stykk pizza med parmaskinke, ruccola og parmesan. Oppå tynne, fine bunner med super-sprø skorpe, og saus med rik oregano-smak. Pluss godt brød med olivenolje&balsamico mens vi ventet.

Om det er byens beste pizza skal jeg ikke uttale meg om. Det kan gå inflasjon i betegnelsen, jeg lar meg lett begeistre av italiensk pizza. Men jeg kan si såpass at pizzaen fra Enoteca kommer høyt opp på min topp-3-liste.

5 kommentarer:

 1. Jeg var på Matstreif på fredags kveld og det var ikke så mye folk :)

  SvarSlett
 2. Vi valgte nok et dårlig tidspunkt. Neste år går vi for et sent ettermiddags- eller kveldsbesøk :-)

  Uansett fint å se at det er så stor oppslutning om arrangementet. Skulle ønske det var Bondens marked i byen hver helg.

  Ha en fin uke Tiina!

  SvarSlett
 3. Enoteca var min lokale vinbar før jeg flyttet til andre kanten av byen, og jeg er tilbøyelig til å være enige med mannen din. Det er vanskelig å kåre byens Beste pizza, men Enoteca sin kommer høyt opp på lista. Veldig høyt.

  Hmmmm.... Nå kjente jeg plutselig på trangen til en Frogner-kveld med vin og pizza på Enoteca og film på Gimle :)

  SvarSlett
 4. Åpent Bakeri på Sandaker i Oslo har fantastisk pizza for store og små:) Jeg mener jo at det er byens beste pizza! Sjekk en liten intro på; http://annicaommat.wordpress.com/2010/05/25/oslos-beste-pizza/

  Veldig fin blogg du har Madicken!

  Hilsen

  Annica

  SvarSlett
 5. Jeg er ofte innom Åpent Bakeri på Sandaker, men har aldri spist deres pizza. Det må jeg gjøre noe med! Fin og barnevennlig stemning der i helgene.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails