søndag 10. oktober 2010

Engelske frokostmuffinsHovedingrediensen i en god helgefrokost er tid. Og selv om vi som småbarnsforeldre ofte klager over travle dager har vi tid til å forberede frokosten i helgene. Yngstemann har det travelt og vil gjerne stå opp i seks-tiden for å rekke en god treningsøkt før første hvil klokken åtte. Hun som er to år eldre kommer tassende nærmere halv åtte for å se Barnas Supershow, et program som synes å handle primært om hvor dumme de voksne er. Når den av oss med stemmerett og førerkort som ikke har stått opp med barna entrer banen og det er klart for å iverksette Operasjon Helgefrokost har den andre hatt timer på å forberede.

Inspirert av matbloggen
Vaffelhjerte lagde jeg i dag engelske frokostmuffins. Det er ikke noe man hiver sammen før jobb tidlig en tirsdag morgen, men passer fint inn i tidsplanen som ble beskrevet over.

Jeg har egentlig ikke hatt et godt forhold til engelske frokostmuffins. Mitt første, og frem til nå eneste, møte med Muffin var resultat av en handletur på Tesco under studietiden i London. Og etter å ha tvunget i meg en muffin i mangel på andre frokostalternativer konkluderte jeg med at dette ikke var for meg. Men den hjemmelagde varianten viste seg å være en helt annen greie.

Med posjerte egg og Hollandaise omformet min mann muffinsene til to velsmakende porsjoner Eggs Benedict. Vår datter spiste frokostmuffins med hjemmelaget jordbærsyltetøy, mens vår sønn spiste muffin au naturale. Bare velstand.
Engelske frokostmuffins
Oppskrift fra Vaffelhjerte

Gir 12 solide muffins

1 pakke tørrgjær
0.5 ts bakepulver
750 g hvetemel
1 ts salt
2 ss sukker
2,5 dl vann
2,5 dl melk
50 g smør
Durumhvete

Tørrgjør, bakepulver, hvetemel, salt og sukker blandes godt i en bakebolle. Smelt smør og bland med melk og vann. Varm væsken til 37 grader og rør inn i de tørre ingrediensene. Elt sammen til en smidig deig og sett til heving i ca 1 time.

Kjelve ut deigen til en 2 cm tykk leiv. Trykk ut runde emner med en form som har en diameter på ca 10 cm. Dryss durumhvete på et bakepapir, legg emnene oppå bakepapiret og strø durumhvete over. La det etterheve i 30 minutter.

Frokostmuffin stekes i tørr stekepanne på middels varme. Jeg stekte dem i totalt 20 minutter og snudde muffinsene hvert andre minutt for å forsikre meg om at de ikke ble brent.

Avkjøl på rist og server som Eggs Benedict, eller med eggerøre, eller med syltetøy eller med noe annet snasent fra frokostbordet.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails