tirsdag 24. august 2010

Pasta med scampi



Denne uken er det min mann som har ansvaret for middagene. Vi kjører en ordning med middagsansvar annenhver uke. Demokratisk og fint. Politisk korrekt likestilling. Min mann er en langt bedre kokk enn det jeg er. Jeg kompenserer etter beste evne med kaker og denslags. Typisk.

Uansett: uken startet med en nykommer. Pasta med scampi. Vi spiste en barnevennlig variant, men for de som ikke trenger å mette barne-mager kan man med fordel dra på med ekstra chili og hvitvin. Det blir helt klart et snarlig gjensyn.

Pasta med scampi

500 g scampi (rå)
150 g babyspinat
500 g cherryomater
1 dl basilikum
1 dl hvitvin
4 ss olivenolje
3 fedd hvitløk
1 stk grønn chili
400 g spaghetti
salt&pepper

Kok pasta.

Finkuttet chili og hvitløk stekes i 3 ss olivenolje på lav varme til det blir blankt. Tilsett cherrytomater delt i to og stek i 3 minutter. Ha så i babyspinat og grovhakket basilikum, før hvitvinen helles på. Slå av varmen og la det surre under lokk i noen minutter.

Scampiene renses og stekes på middels sterk varme i 1 ss olivenolje til de er rosa, ca 1 minutt på hver side.

Skyll den ferdigkokte pastaen i rennende vann. Bland scampiene i tomat-blandingen, smak til med salt&pepper og hell over pastaen.

Spis!

1 kommentar:

  1. Pasta og scampi er nydelig :)
    Skal teste ut med hvitvin neste gang, jeg bruker somregel bare olje, chilli, hvitløk og sitronsaft :)

    Og det er en flott og koselig blogg du har :)

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails