lørdag 28. august 2010

Helgefrokost med amerikanske pannekaker


Helgefrokosten er en institusjon her hjemme. Godt brød, kaffe og aviser, eggerøre eller speilegg, bacon, avocado, tomater, kanskje en caprese, appelsinjuice og god tid. De siste to årene har dette opplegget imidlertid blitt ufordret av en alternativ variant. Den er introdusert til huset av våre nye familiemedlemmer og ser omtrentlig slik ut: all tilgjengelig mat kastes på gulvet, melkeglass veltes utover bordet, avisen blir spist på og en spesial-shake av bacon, yoghurt, avispapir og eggerøre røres raskt sammen oppi det nå tomme melkeglasset. Og alt dette skal skje på tid. Målstreken nås ved å reise seg opp i stolen og rope "feeerdig!". Vår datters imponerende personlige rekord ligger på godt under fem minutter. Men i likhet med andre institusjoner som fra tid til annen møter litt motbør fra yngre og mer radikale krefter, skal også den tradisjonelle helgefrokosten bestå. Den må bare suppleres med en god dose tålmodighet.

Amerikanske pannekaker har ved et par anledninger hatt gjesteopptreden ved helgefrokosten. For å være helt ærlig syns jeg at amerikanske pannekaker kan være litt smakløse. Derfor bruker jeg surmelk og en del sukker i røren, med det resultat at pannekakene ligner norske sveler eller lapper. Som jo er bedre enn pannekaker. Men det føles på en måte mer legitimt å servere pannekaker enn sveler til frokost. Uansett, her er oppskriften:

Amerikanske pannekaker

4 dl kulturmelk
50 g smeltet smør
2 egg
5 dl hvetemel
1 ts natron
4 ss sukker
1 ts salt

Eggene piskes lett og røres sammen med kulturmelk og smeltet smør. Tilsett de tørre ingrediensene og rør lett sammen til en røre. Stekes i smaksnøytral olje på middels varme. Snu pannekakene når de bobler på oversiden og er gyldene under. Server med lønnesirup.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails