fredag 20. august 2010

Sjokolademuffins med sjokoladebiter


eller Chocolate Chip Muffins.

På jobb er det populært med fredagskaffe. Slik jeg kjenner konseptet betyr det egentlig kake. På en fredag. Det å være hjemme med barn må i aller høyeste grad betegnes som en jobb. (Enkelte dager hjemme fremstår kontorjobben som rene ferien til sammenligning). Dermed ser jeg ingen grunn til at konseptet fredagskaffe skal utgå i perioden jeg er hjemme. På kontorjobben deles på ansvaret for fredagskaffen (les: kaken) på demokratisk vis blant de ansatte. Kan hende vitner det om dårlige lederegenskaper, men her hjemme velger jeg å ta alt ansvaret selv. Min sønn ville utvilsomt gått løs på en slik oppgave med iver og pågangsmot, men jeg mistenker at det vil medføre i overkant mye opprydningsarbeid dersom babyen fikk fri tilgang til kjøleskap og kjøkkenskuff.

Kake i langpanne er en gjenganger på jobb. Tatt i betraktning antallet ansatte her hjemme blir langpanne litt voldsomt. En kjapp liten omgang muffins fremstår slik sett som et bedre alternativ. Jeg har funnet en fin oppskrift på sjokolademuffins av Chrisopher Sjuve. Oppskriften ligger her, men jeg gjengir den likegodt:

Sjokolademuffins med sjokoladebiter
100 g smør
2 egg
2 dl sukker
4 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
1 ts salt
3 ss kakao
2 ts vaniljesukker
1 dl melk
100 g kokesjokolade

Det første som må gjøres er å legge kokesjokoladen i fryseren (hvis du ikke allerede har kald sjokolade i kjøleskapet). Dette bør fortrinnsvis gjøres 20-30 minutter før du starter bakingen.

Smelt smøret og hell i melken. Pisk eggedosis. Bland sammen smør og melk med eggedosis og de tørre ingrediensene. Fyll røren i muffinsformer, fortrinnsvis i muffins-stekebrett. Ta frem den kalde kokesjokoladen og knekk denne i små biter som fordeles på røren i formene. Stek på 200 grader i ca 12 minutter og avkjøl på rist.

2 kommentarer:

Related Posts with Thumbnails