Man kan selvfølgelig eksperimentere. Med sjokolade og ulike typer eddik i marengsen. Med vanilje, lavendel og sitron i kremen. Men på denne tiden av året bør bærene få spille førstefiolin. Så kan man heller jazze opp krem og bunn til vinteren, når tilfanget av bær er å finne i fryseren.
Av samme grunn velger jeg en relativt lav marengsbunn. Oppskriften under kan gjerne dobles for slik å lage en større bunn. Mengden krem kan selvfølgelig også endres.
Pavlova med blåbær og bringebær
4 eggehviter
200 g sukker
0.5 ts salt
2 ts maizena
2 ts balsamicoeddik
3 dl kremfløte
0.5 ts vaniljesukker
1 ss sukker til krem
300 g friske bringebær
100 g blåbær
Pisk eggehviter og salt stivt. Tilsett sukker og pisk til massen blir seig og sukkeret er smeltet. Rør inn maizena og balsamicoeddik. Hell marengsmassen på et bakepapirkledd stekebrett og bruk en slikkepott til å forme en kakebunn. Stekes i 150 grader i ca 1 time. Bunnen skal være seig inni og helt sprø utenpå. La kaken avkjøles inni ovnen etter steking med ovnsdøren på gløtt.
Når kaken er avkjølt legges den på et serveringsfat. Pisk krem av fløte, vaniljesukker og litt sukker. Fordel kremen på kaken. Legg på rikelig med friske bær og server!
Har tenkt lenge på å prøve å lage Pavlova, men aldri komt så langt. Skulle hatt fleire anledningar til å lage kake ;)
SvarSlett