fredag 27. august 2010

Hvorfor har ingen fortalt meg om dette før?


På bloggen Mat på bordet fant jeg denne oppskriften på brød. Så utrolig enkelt! Visst tar det litt tid fra man setter igang til brødet står på bordet (altså ikke et alternativ de morgenene vi står opp og oppdager at det ikke er brød igjen til barnehage-matpakka). Men målt i arbeidsinnsats er det hele latterlig enkelt. Mannen som har utviklet oppskriften, Jim Lahey fra The Sullivan Street Bakery, påstår at en 6-åring kan lage dette brødet. Personlig er jeg litt skeptisk til å la barn håndtere glovarme jerngryter, men rent bortsett fra det har han et poeng.

Jeg skal ikke gjenta oppskriften som synes å gå som en farsott gjennom den matinteresserte delen av Blogglandia. Den er godt beskrevet i den originale artikkelen i New York Times, i videoen med Lahey på youtube og i Mat på bordet. Jeg vil bare rapportere om at oppskriften funker, er like enkelt som det påstås og at brødet smaker godt.

Merk dog at Clotilde Dusolier på Chocolate & Zucchini beskriver visse problemer med oppskriften, og lyktes først på tredje forsøk. Hun er imidlertid surdeigfanatiker.

1 kommentar:

  1. Ikke sant at den er superenkel - og supergod! Jeg har fått masse tilbakemeldinger over hvor godt og hvor enkelt dette brødet er - til og med min far prøvde seg (men har ikke gitt tilbakemelding på hvordan det gikk.....)

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails