tirsdag 31. august 2010

Testing testing: Wok med svin og koriander

Thai-inspirert mat kommer høyt opp på lista over mine favoritter. Koriander, lime og ingefær. Østerssaus, fiskesaus og kokosmelk. Sitrongress, kaffir lime og thai basilikum. Fantastiske smakskombinasjoner. Som jeg dessverre har liten kunnskap om. Jeg savner Sushi Deluxe sin paneng med kylling. Mitt forsøk på å lage en kopi ble ikke helt vellykket. Men - gamle slagord fra barneskolen gjelder fortsatt. Øvelse gjør (forhåpentligvis!) mester. Wok-pannen og jeg skal bli venner. Det har jeg bestemt.

Gårsdagens utgangspunkt var to stykker ytrefilet av svin, en potte koriander og en pakke rød chili. Resultatet kunne absolutt spises, men jeg trenger nok mer trening for å unngå å oversteke kjøttet. Note to self: ha alt klart før wokingen begynner. Kutting av grønnsaker mens rester av marinaden blir liggende i en super-varm wok genererer mye ekstra arbeid. Jeg brukte sikkert 15 minutter på å fjerne forkullede chili-rester før jeg kunne steke grønnsakene...

Smakene fungerte bra, og med litt wok-trening vil også konsistensen på kjøttet bli riktig. Dette er mat som kan forberedes kvelden før, slik at maten kan komme raskt på bordet en travel ettermiddag. Kjøttet kan med fordel ligge i marinaden over natten og oppkuttede grønnsaker står seg i lufttette bokser. I kjøleskap, selvfølgelig.

Her er oppskriften:

Wok med svin og koriander

300 g svinefilet

Marinade av
3 ss soyasaus
2 ss østerssaus
saften av 1 lime
en neve finhakket koriander
1 rød chili
Skjær smale stykker av svinefilet og legg i marinaden. La stå i minst 1 time.

Grønnsaker
0.5 squash
1 liten rødløk
1 rød paprika
2 vårløk

Skjær grønnsakene i omtrentlig like store stykker. Legg vårløken for seg, den skal stekes kortere tid enn resten.

Wok
Sett wok-pannen på høy varme, tilsett smaknøytral olje når woken er varm. Stek kjøttet i 3 omganger, i drøyt 30 sekunder. Fjern rester av marinaden fra pannen. Ha i alle grønnsakene minus vårløk. Sørg for bevegelse i pannen og stek grønnsakene i 3 minutter. Tilsett vårløk og stek i ytterligere 30 sekunder. Tilsett kjøttet og restene av marinaden og la trekke i ett minutt eller to.

Server med dryss av koriander og nudler eller ris.


Svinekjøtt i marinade





Grønnsaker og koriander

4 kommentarer:

  1. Thaimat er godt ,ja! Denne oppskriften må prøves ut!

    SvarSlett
  2. I don't even know how I ended up here, but I thought this post
    was good. I don't know who you are but definitely you're going to a famous blogger if
    you are not already ;) Cheers!

    my web-site working from home part time (www.otakuculture.de)

    SvarSlett
  3. Yet you buy it for a portion of the retail price.
    You require to be able to send it back and get your money back without any hassles.
    Other advantages of unlocking your device is the
    addition of Cydia.

    My website ... Alles über die Ipod Touch Geräte (bookles.alfahosting.org)

    SvarSlett
  4. Eսh êtes vous sûг de ce que vou nkuѕ affіrmez ?


    My homepage jeune baiseuse

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails