onsdag 18. august 2010

Biscotti


Biscotti er som kjent en kjeks fra Italia, eller nærmere bestemt Toscana. Ordet biscotti betyr visstnok "stekt-to-ganger" og det bør derfor ikke komme som en overraskelse på noen at denne kjeksen egentlig skal stekes i to omganger. På den måten blir de super-tørre og holder seg lenge. Siden langvarig oppbevaring av søtsaker sjelden er en problemstilling her hjemme bruker jeg en oppskrift hvor kjeksen kun stekes én gang. Jeg syns de blir tørre nok, men kjeksen spises opp lenge før jeg får sjekket hvordan de holder seg på sikt. Og siden jeg allerede har jukset med stekingen kan jeg like gjerne følge opp med en jukse (n)espresso fra Nestlé til å dyppe biscottien i.


Biscotti

3 egg
200 g sukker
200 g mandelsplitter
2 ts vaniljesukker
1,5 ts bakepulver
0.5 ts salt
Sitronskall av 1 sitron
400 g mel


Pisk eggedosis og vend inn de tørre ingrediensene slik at du får en fast deig. Rull deigen til lange pølser som klemmes lett ned på bakepapiret. Stek på 175 grader i ca 35-40 minutter. Skjær de ferdigstekte pølsene i passe kjeks-stykker umiddelbart etter steking og legg de til tørk et par timer.

1 kommentar:

  1. Hei! Dette var jo en veldig kjekk blogg:) Jeg vil gjerne følge deg videre, og igjen takk for kommentar på min matblogg. Lene

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails