En av mine favoritter som barn var mammas lapper. På vestlandet er disse bedre kjent som sveler.
Lapper er basert på surmelk. Melken med det lite flatterende navnet er fast inventar i vårt kjøleskap. Jeg ikke drikker vanlig melk, men foretrekker den sure varianten. Og har man bare surmelk tar det kun minutter å lage lappe-røre. Her er min mors oppskrift, lett modifisert av undertegnede:
Lapper/sveler
2 egg
1 kopp sukker
3 kopper surmelk
3 kopper mel
1 ts natron
0,5 ts hornsalt
50 gram smeltet smør
La røren stå i 1o minutter før lappene stekes i panne på middels sterk varme. Spises enten som de er, med syltetøy eller med brunost.
*heihei! takk for koselig kommrntar inne hos meg! for en nydelig gutt du har - helt enig at lukten av dem bare er helt fantastisk!! så herlig at du har lagt ut oppskrift på sveler! det er det beste thomasen min vet om; tror jeg skal overraske han med det til helgen:) *v
SvarSlett