torsdag 22. april 2010

Lamme-leftovers

Apropos lett og enkel vår-mat:

Restene av en lammestek kan bli en velsmakende kebab. Kjapp å lage og enkel å spise slik fast-food skal være, men sunnere enn den varianten man gjerne plukker med seg på vei hjem fra byen en sen kveld.

Skjær restene av steken i passe porsjons-store biter. Disse freser du i olje på relativ høy varme. Når bitene begynner å bli brune og sprø i kantene er det tid for krydder: Plenty med oregano, et dryss med chili-pulver og litt sitronsaft. Fres videre et par minutter før kjøttet er klart.

Dressing lages av yoghurt, hvitløk, honning og sitronsaft. Server i pita-brød med et salatblad samt litt agurk og tomat. Hakket fersk basilikum på toppen.

Enjoy.

1 kommentar:

  1. Nå har vi prøvd denne og den smakte helt supert. I tillegg var det lekker mat og en fin måte å bruke rester på.
    Vi gikk for varianten med frisk frisk tomat da vi hadde fine plommetomater og eneste tilleggskrydder for osss vare t dryss spisskummin over kjøttet.
    Takk for fint tips og god helg til deg

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails