torsdag 4. mars 2010

Lapper, aka sveler

En av mine favoritter som barn var mammas lapper. På vestlandet er disse bedre kjent som sveler.

Lapper er basert på surmelk. Melken med det lite flatterende navnet er fast inventar i vårt kjøleskap. Jeg ikke drikker vanlig melk, men foretrekker den sure varianten. Og har man bare surmelk tar det kun minutter å lage lappe-røre. Her er min mors oppskrift, lett modifisert av undertegnede:

Lapper/sveler


2 egg

1 kopp sukker

3 kopper surmelk

3 kopper mel

1 ts natron

0,5 ts hornsalt

50 gram smeltet smør

La røren stå i 1o minutter før lappene stekes i panne på middels sterk varme. Spises enten som de er, med syltetøy eller med brunost.

1 kommentar:

  1. *heihei! takk for koselig kommrntar inne hos meg! for en nydelig gutt du har - helt enig at lukten av dem bare er helt fantastisk!! så herlig at du har lagt ut oppskrift på sveler! det er det beste thomasen min vet om; tror jeg skal overraske han med det til helgen:) *v

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails