søndag 7. mars 2010

Fletteloff

Fletteloff er enkelt å lage, smaker godt og ser bra ut. Her er min enkle oppskrift:

Fletteloff
2 stykk
1 pakke (50 g) fersk gjær
3 ss smør (jeg bruker alltid Tine smør)
2 dl h-melk
2 dl vann
1 ts salt
mel til deigen kan eltes
egg og valmuefrø
Bland gjær med melk og vann som holder 38 grader. Ha i salt og mel. Elt til deigen er smidig. La heve til dobbelt størrelse - gjerne 1 time. Del deigen i 6 like store emner. Trill dem ut til pølser på lengde med langsiden på stekeplaten. Flett 3 og 3 pølser. La dem etterheve i 45 minutter. Pensle med egg og strø på valmuefrø.
Stek midt i ovnen på 225 grader i 20-30 minutter.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails