Gul kake. Also known as (aka) Ninas drømmekake. Aka nøttekake med gul krem. Aka suksessterte. Min manns favorittkake. Min mors oppskrift.
Bunn
250 g malte mandler
250 g melis/sukker
5 stivpiskede eggehviter
Eggehviter og sukker piskes til marengs. Mal mandlene i blenderen på mikseren, rør inn i marengsen og stek i en 26 cm form, på 200 grader i 30 minutter.
Gul krem
125 g sukker5 eggeplommer
1 dl fløte
2 ts vaniljesukker
150 g smør
Gi sukker, eggeplommer og fløte et oppkok mens du pisker/rører hele tiden. Ta av plata og sett kjelen i kaldt vann slik at det blir litt avkjølt et par minutter. Rør inn smør og vaniljesukker. Legg gelatin i kaldt vann slik at de løses opp (3-4 minutter). Klem ut vannet av de nå geleaktige gelatinplatene og legg det i 5 ss kokvarmt vann. Gelatinplatene vil da bli helt oppløst. Hell i blandingen i en tynn stråle i krem-blandingen under omrøring. Sett det til videre avkjøling. Når det er helt kaldt (et par timer i frysen) piskes det opp igjen i mikser. Smør på kaka.
Min manns absolutte favoritt!
SvarSlettDet e kanskje en manne-kake?!
SvarSlettdet står ikke hvor mye gelatin?
SvarSletthvor mye gelatin?
SvarSlettDenne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
SvarSlettVil også gjerne vite hvor mye gelatin. Noen som vet? Skal lage denne kaken i kveld. Til morgendagens 20 års bursdag. Blir takk nemlig for svar.
SvarSlett