Glasur-oppskriften endres litt hver gang. Sånn rent personlig foretrekker jeg å bruke et par kopper sterk espresso i glasuren. I en mer barnevennlig variant utgår kaffe, og jeg er mer forsiktig med mengden kakao. Litt appelsinjuice er også et godt alternativ.
Sjokoladekake med kefir
500 g sukker
300 g smør
4 egg
500 g mel
2 ts natron
1 ts salt
4 ss bakekakao
1 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker
7 dl kefir
Smør og sukker røres hvitt. Rør inn eggene, ett egg av gangen. Bland sammen de tørre ingrediensene og sikt i røren. Spe med kefir og bland godt sammen til en jevn røre.
Hell røren i en bakepapirkledd langpanne. Stekes midt i ovnen på 180 grader i 40-45 minutter.
Glasur
Ha 500 g melis og 2-3 ss kakao i en bolle. Bruk gjerne også 1-2 ts vaniljesukker. Bland i ca 150 g smeltet smør, og eventuelt espresso og/eller appelsinjuice. Ha i litt væske av gangen slik at glasuren ikke blir for tynn.
Den ble supergod! Kefiren gjør den så saftig.
SvarSlettJeg har laget denne flere ganger nå. Med og uten fyll. Fy søren hvor god den er. Alle elsker denne kaken. Mamma og de, mannen, venner! Tusen takk :)
SvarSlettPrøv med kokoskrem fyll ;)
Hva er størrelse på formen den stekes i?
SvarSlett