mandag 25. januar 2010

Crème Brûlée

Crème Brûlée betyr visstnok brent fløte på fransk. Nå er det vel strengt tatt ikke fløten, men sukkeret på toppen som skal brennes. Og da jeg gjorde mitt første forsøk i går, viste det seg at ordet "brent" heller ikke skal tolkes helt bokstavelig. Tatt i betraktning at både brenneren og jeg var ny i gamet er jeg likevel fornøyd med resultatet. Kremen ble passe tykk, verken rennende eller hard. Og det ble knekk-karamell på toppen, selv om jeg har et stykke igjen når det gjelder pyro-teknisk kompetanse på kjøkkenet.

Egentlig en genial dessert som lages raskt, og som mer enn gjerne overnatter i kjøleskapet. Jeg koker forsiktig opp en blanding av 2 dl melk, 2 dl fløte, 70 gram sukker og en halv vaniljestang. Heller så dette i en tynn stråle oppi 5 sammenvispede eggeplommer. And that`s pretty much it. Det er lurt å bruke sil når denne blandingen skal over i de ildfaste skålene, slik at eventuelt skum ikke legger seg på toppen. Å finne den optimale steke-teknikk er alltid vanskelig. Ovner er forskjellig og skålene tåler varme på forskjellig vis. Jeg setter skålene i vannbad på 160 grader og er som regel fornøyd med resultatet etter 40 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails