søndag 16. mai 2010

Römertopf


Vi fikk en leirgryte av typen Römertopf til jul av min snille mormor. Den er helt genial! Supersaftig kylling-middag med minimal arbeidsinnsats til godt under hundrelappen. Jeg gjør det slik:

Sitronkylling i leirgryte

1 hel kylling (jeg kjøper en billig frossen kylling og legger den til tining et døgn, det fungerer utmerket)
1 sitron
1 neve friske urter (fritt valg, jeg har brukt timian, rosmarin og basilikum)
2-3 gulrøtter
6 sjalottløk

Legg leirgryta (Römertopf-gryta) i kaldt vann.

Press en finger inn under skinnet på kyllingen ved hodeenden. Lag lommer og putt inn sitronbåter fra en halv sitron og hakkede urter.

Legg kylingen i gryta sammen med gulrot og sjalottløk. Press over den andre halve sitronen og dryss på litt salt og pepper.
Sett gryta i kald ovn, skru på til 200 grader og stek i ca halvannen time (avhengig av størrelsen på kyllingen).

La kyllingen hvile i 10 minutter før den skjæres opp. Kraften som blir liggende i bunnen av leirgryten blir god som saus.
Svært saftig, svært enkelt og minimalt med fett (for de som er opptatt av det).
Related Posts with Thumbnails